αποστολές

Αποστολές προϊόντων πραγματοποιούνται προς όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μέσω εταιρειών courier.
Για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης π.χ. Βουλγαρία, οι αποστολές πραγματοποιούνται μέσω των ΕΛ.ΤΑ.(Ελληνικά Ταχυδρομεία).
Για τις αποστολές εκτός Ελλάδας ισχύουν όρια βάρους, που διαφοροποιούνται ανά περίπτωση και για τα οποία ενημερώνεστε κατά τη διαδικασία της παραγγελίας.
Κατά τη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας, ενημερώνεστε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail), για την αποστολή, την εταιρεία μέσω της οποίας θα παραλάβετε, καθώς και για τον μοναδικό αριθμό που αντιστοιχεί στο δέμα και με τον οποίο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε την πορεία του.
Ειδικά για τα ιδιαίτερα ογκώδη ή πολύ βαριά αντικείμενα οι αποστολές πραγματοποιούνται μέσω εταιρειών εθνικών μεταφορών ή με άλλο τρόπο κατόπιν συνεννόησης. Για αποστολές που εκτελούνται μέσω μεταφορικών εταιρειών η υπηρεσία αντικαταβολής δεν είναι διαθέσιμη.

Η διεκπεραίωση των αποστολών για την πλειονότητα των παραγγελιών γίνεται μέσα σε 1-3 εργάσιμες, εκτός απροόπτου και βάσει της σειράς προτεραιότητας. Σε περίπτωση έλλειψης κάποιου προϊόντος οι παραγγελίες διεκπεραιώνονται συνήθως εντός 3-5 εργάσιμων και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προμηθευτή. Σε περιπτώσεις γενικότερης έλλειψης κάποιου κωδικού ή σε ενδεχόμενο μεγαλύτερης καθυστέρησης, σας ενημερώνουμε σχετικά και η παραγγελία εκτελείται κατόπιν συνεννόησης.

– Η χρέωση

Η χρέωση για την αποστολή των παραγγελιών μέσω courier για όλη την Ελλάδα είναι 4,00€(με Φ.Π.Α.) για δέματα έως 2 κιλά, ενώ για δέματα μεγαλύτερου βάρους υπάρχει επιβάρυνση 1,00€(με Φ.Π.Α.) για κάθε επιπλέον κιλό. Οι κλιμακωτές αυτές χρεώσεις, έχουν εφαρμοστεί για την όσο το δυνατόν οικονομικότερη χρέωσή σας για τις αποστολές των παραγγελιών σας.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η χρέωση των αποστολών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών-courier γίνεται όχι μόνο βάσει του πραγματικού βάρους των αντικειμένων, αλλά και βάσει του λεγόμενου “ογκομετρικού βάρους” (σύστημα ογκομέτρησης Διεθνούς Οργάνωσης Αερομεταφορών – IATA) και ανά περίπτωση λαμβάνεται υπ’όψιν το μεγαλύτερο.

Σημείωση: Οι παραπάνω χρεώσεις ισχύουν μόνο για τις αποστολές μέσω courier εντός Ελλάδας. Για οποιοδήποτε άλλο τρόπο αποστολής ή άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών πέρα από τις συνεργαζόμενες με εμάς, ισχύουν οι εκάστοτε χρεώσεις της κάθε εταιρείας.

Για αποστολές με courier παραγγελιών άνω των 100 € και βάρους κάτω των 15 κιλών, τα μεταφορικά έξοδα είναι ΔΩΡΕΑΝ. (μόνο για αποστολές εντός Ελλάδας)

*Σε περίπτωση που τα υπολογιζόμενα έξοδα αποστολής της παραγγελίας, σας φαίνονται ασύμφορα(συνήθως σε περιπτώσεις ογκωδών αντικειμένων ή μεγάλου συνολικού βάρους), μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Δείτε σχετικά στην ενότητα “επικοινωνία” στο κεντρικό μενού.

Για αποστολές προς την Κύπρο και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι χρεώσεις διαφοροποιούνται σε σχέση με τις παραπάνω αναγραφόμενες τιμές και υπολογίζονται ανάλογα με τον προορισμό, κλιμακωτά(βάσει πραγματικού ή ογκομετρικού βάρους). Ο υπολογισμός γίνεται αυτόματα από το σύστημα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ανά περίπτωση και τα ποσά εμφανίζονται κατά τη διαδικασία της παραγγελίας σας.

– Αποστολές εντός Αττικής

Αποστολές εντός Αττικής μπορούν να διεκπεραιωθούν εκτός από την αποστολή με courier και με παράδοση από εμάς υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες περιοχές, κατόπιν συνεννόησης.
Ειδικά για περιοχές πλησίον της έδρας μας ισχύουν επιπλέον ειδικές επιλογές όσον αφορά στην παράδοση, τις οποίες θα μπορείτε να δείτε καθώς εμφανίζονται αυτόματα και κατά περίπτωση(βάσει του ταχυδρομικού κώδικα), κατά τη διαδικασία καταχώρησης παραγγελίας.